anastasov 19

 

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Честит 21 ноември - Ден на християнското семейство - един от най – светлите празници в българския календар. На този ден, почитан още като Въведение Богородично, отдаваме своето уважение към семейството!

В днешния ден трябва да се замислим не само за почитта към родителите ни, но и за нашите задължения към духовното развитие на децата, за мисията ни да възпитаваме новото поколение в дух на уважение и почит.

Нека в домовете ни да цари мир, разбирателство, любов, благодат и уважение!

Пожелавам ви здраве, щастие, късмет и благоденствие за семействата ви, както и за вашите близки! Предайте на бъдещите поколения тайната на доброто съжителство и магията – наречена семейство!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

С уважение:

Анастас Анастасов

Кмет на община Любимец

IMG 7279Заместник-кметът на община Любимец инж. Тодор Милев посрещна делегация на Ротари България, водена от Митко Минев – Дистрикт гуверньор на организацията за 2019-2020 г. Присъстващите бяха придружени от Соня Ленкова - Президент на Ротари клуб „Любимец“ за тази мандатна година.

Официалната визита на ръководителите на безкористната организация е част от годишната обиколка, която правят из страната, а една от основните цели е да запознаят домакините с част от проведените инициативи на национално и местно ниво, както и с предстоящите цели и дейности, които са си поставили.

По време на гостуването Тодор Милев и Митко Минев обсъдиха възможностите за взаимодействие и партньорство между двете институции в сфери, които са важни за обществото на местно ниво и си обещаха, че ще работят съвместно за провеждането на различни каузи. В края на разговора те си размениха подаръци като символ на успешното сътрудничество.IMG 7271

След това срещата продължи с членове на РК „Любимец“ където представителите на организацията обсъдиха бъдещи клубни идеи, проекти и цели.

IMG 7185Заместник-кметът на община Любимец инж. Тодор Милев бе един от официалните гости, присъстващи на церемонията по откриването на паметника на Kaпитaн Πeтĸo вoйвoдa на едноименния граничен пункт с Република Гърция. Πaтpиoтичният aĸт се състоя на 16 ноември и бe пo пoвoд 175 гoдини oт poждeниeтo нa лeгeндapния вoйвoдa.

Внушителният монумент бе открит от Вицeпpeзидeнта нa Бългapия Илиянa Йoтoвa и Пpeдceдaтeля нa Cъюзa нa тpaĸийcĸитe дpyжecтвa в Бългapия Kpacимиp Πpeмянoв. Те поздравиха присъстващите и разказаха част от историята за живота и делото на националния герой Петко Киряков, по-известен като Капитан Петко войвода.

Инициaтивaтa зa избирането на мястото и за пocтaвянeтo нa паметника e нa Cъюзa нa тpaĸийcĸитe дpyжecтвa в Бългapия. „Паметникът, който се монтира на ГКПП „Капитан Петко войвода“ има своята предистория. Фигурата е дело на скулптора Стою Тодоров, а от 1995 г. до сега украсяваше Борисовата градина в София. Сега, по инициатива на Съюза на тракийските дружества в България и община Свиленград, паметникът вече се издига на метри от държавната ни граница. Ако проследите погледа му ще видите, че славният ни герой гледа към родното си място Доганхисар. Идеята е погледът на защитника на Тракия да бъде първото нещо, което ще посреща всички, които влизат в страната ни от Гърция.“ – каза Премянов в своето изказване.IMG 7243

Maлĸo пpeди oтĸpивaнeтo нa пaмeтниĸa, Председателят на тракийското дружество в Харманли лично разпръсна пpъcт около паметника, донесена oт poднoтo ceлo нa вoйвoдaтa Дoгaнxиcap.

Старозагорският митрополит Киприян, заедно с представители от митрополията осветиха новата придобивка.

Ha oтĸpивaнeтo пpиcъcтвaxa oщe нapoдни пpeдcтaвитeли, Гeнepaлният ĸoнcyл нa Бългapия в Oдpин, Облacтният yпpaвитeл нa Xacĸoвo д-p Cтeфĸa Здpaвĸoвa, Кмeтът нa Cвилeнгpaд apx. Aнacтac Kapчeв, Директора на РДГП Смолян комисар Ст. Мандаджиев, командния състав и служители на граничния пункт, представители от Тракийското дружество в Любимец и мнoгo тpaĸийци oт цялaтa cтpaнa.

Всички пpиcъcтвaщитe пoднecoxa вeнци и цвeтя пpeд пaмeтниĸa нa гepoя.

 

IMG 6911На официална церемония в зала „Любимец“ новоизбраните общински съветници, кметът на общината - инж. Анастас Анастасов и кметът на с. Малко градище Мария Писарова встъпиха в длъжност. Тържественото Първо заседание на Общински съвет Любимец и полагането на клетва на новоизбраните, бе на 4 ноември от 14.00 ч. , в присъствието на Заместник -областния управител на област Хасково г-жа Стефка Здравкова, д-р Георги Станков – народен представител, Председателят на ОИК-Любимец – г-жа Надка Попова, кметските наместници на населените места, много граждани и др.

Анастасов спечели за трети път изборите за кмет още на първия тур, като получи 3651 действителни гласа от общо 4641 гласували избиратели.

Първото заседание бе открито от Председателя на ОИК –г-жа Попова. Тя представи данните от гласуването, след което връчи Удостоверенията на всеки един от избраните.

В новия ОбС-Любимец влизат 13 общински съветници, 11 от които са от ПП ГЕРБ и 2 от Коалиция „БСП за България“. Това са: Донка Козалиева, Мария Станкова, Недялка Белчева, Мария Кирякова, Стефка Дулгерис – Киришева, Валентин Расоков, Петя Христозова, Таня Видева, Атанас Атанасов, Елена Терзиева и Димитрина Димитрова. От „БСП за България“ общински съветници са Владимир Бамбалов и Иван Цветков.

Освен в общинския център, избори за кмет на населено място се проведе единствено в с.Малко градище. Жителите на селото гласуваха доверие на Мария Писарова – досегашен секретар в кметството. Във всички останали села са назначени кметски наместници.IMG 7025

Първото заседание на новия Общински съвет се води от г-н Иван Цветков –най-възрастния общински съветник сред новоизбраните. Дневният ред бе от една точка – „Избор на председател на Общински съвет“. Процедурата се проведе тайно, като 12 от съветниците подкрепиха Мария Станкова. „За мен е чест и отговорност за трети път да поема задачата да ръководя действията на всички съветници в решението на въпросите за благото на жителите на община Любимец“, каза тя.

Кметът Анастасов също поздрави жителите на общината с думите: „Заставам пред вас за трети път като кмет на община Любимец, изпълнен с много амбиция за настоящето, с много респект пред бъдещето и с много отговорност пред миналото“ - заяви той. „Но не мога да не спомена и чувството, което ме вълнува в дните след проведените местни избори. Чувството на дълбока благодарност към всички, които взеха участие в тях. На първо място това са хората, които с цялото уважение на демократичните принципи и норми носят наименованието избиратели. По тяхна воля сега съм тук пред вас, натоварен с огромна отговорност, проявена под формата на доверие“. Той подчерта, че е силно убеден, че ще работи добре през този мандат с общинските съветници от „БСП за България“. „На всички избиратели, които не ме подкрепиха, искам да се обърна с обещанието ще работя така, че по време на мандата тайно в себе си да съжаляват, че не са гласували за мен“, каза новоизбрания кмет. Той пожела на общинските съветници да бъдат тези, през чийто мандат са взети най-добрите решения за община Любимец.

IMG 7100Церемонията продължи с празничен водосвет пред сградата на ОбА-Любимец. Литургията бе водена от отец Трифон Караджонов.

Преди да влезе официално в сградата на администрацията, инж. Анастас Анастасов получи символичния ключ на общината от своя заместник Илия Илиев, който му пожела успешен мандат, изпълнен с много ползотворни дела и разрешени проблеми.

 

Снимки от първото заседание и полагането на клетвата

gerb

Уважаеми съграждани,

На 04.11.2019 г. /понеделник/ от 14.00 ч. в зала „Любимец“ ще се проведе Първото заседание на новоизбрания Общински съвет Любимец.

Преди началото на заседанието, Кметът на общината – инж. Анастас Анастасов, Кметът на с. Малко градище - Мария Писарова и новоизбраните общински съветници ще положат клетва.

На същото заседание, Общински съвет следва да избере и своя Председател.

Общинска администрация Любимец кани гражданите на тържествената церемония по встъпване в длъжност на новоизбраните представители на законодателната и изпълнителната власт в общината.