gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 0597

 

Още една проекта идея на общинския екип за облагородяване и подобряване на качеството на живот в Любимец получи своята реализация. От няколко дни функционира нова фитнес площадка на открито, която включва комбинирани фитнес уреди – преса за гърди, тренажор за крака, ръце, рамене и гръб; успоредка; гребен тренажор; лежанка; троен лост за външно ползване, кростренажор, уред за въздушно ходене и велоергометър. Уредите са подходящи за провеждане на спорт на открито, както от младежи, така и от възрастни, а теренът е покрит с ударопоглъщаща настилка.

Фитнес площадката е изградена на пространство от 200 кв. м. пред градския стадион и ще може да се ползва свободно от всички желаещи.

Договорът между кмета на общината Анастас Анастасов, МИГ – Любимец – Ивайловград и ДФ „Земеделие“ за изпълнението на проект „Изграждане на открита площадка за фитнес“ бе подписан през м. май миналата година, но извънредната епидемична обстановка и спазването на задължителни законови срокове удължи реалното изпълнение при изграждане на терена и доставките на уредите.

С тази фитнес площадка терените за спорт на открито в общината стават шест. Спортните зали в града също предлагат условия за практикуване на тенис, футбол, баскетбол и волейбол.