Тази година Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, премина по иновативен и виртуален начин - без струпване на много хора.

Вижте как:

 https://www.facebook.com/100005093169971/videos/1502210896625335/

 

Поздрави от Кмета на община Любимец инж. Анастас Анастасов и всички Директори на учебни, детски и културни институции в общината.

 

https://www.youtube.com/watch?v=06GpiLgz8jM&fbclid=IwAR2f3gsG_x14Mk3jr9EpF837Iqq34w_0MKTQHy4emwYVbqvINlPVNqQOiCA

Anastasov2

Уважаеми учители, дейци на културата, скъпи ученици,

Уважаеми съграждани,

Отново е 24 май – денят, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий, денят на буквите и словото, денят на българския национален дух!

От векове, на този ден, българският народ изразява своята признателност и преклонение към българския учител. „Върви народе възродени“- думи, които всеки българин знае от мига, в който е прекрачил училищния праг за първи път, те звучат през целия му живот и вдъхват стремеж към знания и творчество.

Уважаеми съграждани, нека образованието, просветата и културата, бъдат висши ценности и отговорност на всеки.

Уважаеми учители, с дълбока признателност ви поздравявам по случай Деня на писмеността и просветата. Пожелавам ви все така с любов и внимание да изпълнявате великата си мисия – да образовате нашите деца - бъдещето на България.

А вие ученици, обичайте, ценете и пазете родния български език. Пожелавам ви да бъдете любознателни и последователни в усвояването на знания в училище.

По случай светлия празник пожелавам на всички културни и просветни дейци здраве, творчески успехи, самочувствие, висок професионализъм и вдъхновение.

Продължавайте да съхранявате и предавате на поколенията българските традиции, които са изворът, от който черпим гордост и национално самочувствие!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

24 may

 

Предвид епидемиологичната обстановка, в която се намираме, тази година най-българският празник – 24 май ще бъде отбелязан в община Любимец по иновативен и виртуален начин.

На 24 май 2020 г. от 10.30 ч. площадът в центъра на града отново ще бъде озвучен с най-българските песни, директно ще бъде излъчено вдигането на националния флаг, но всички поздрави и приветствия за празника от Кмета на община Любимец Анастас Анастасов и Директори на учебни и културни институции ще бъдат публикувани на видеостена на пл. „Трети март“, в сайта на общината www.lyubimets.org , както и в социалната мрежа на Фейсбук, в група „Любимец“.

Желаещите да присъстват на мястото на събитието могат да го направят, но на нужното отстояние един от друг.

Уважаеми родители,

След издадена заповед от Министъра на здравеопазването, за отварянето на Детските градини и яcли от 22.05 2020 г. и последвала такава от Кмета на община Любимец Ви уведомяваме, че от 27.05.2020 година /сряда/, децата ще могат да се върнат в детските заведения на територията на общината.

Тези от Вас, които решат да пуснат детето си в съответното детско заведение е необходимо:

1.Да заявят своето желание за посещение лично на учителите по групи по телефона в срок до 22.05.2020 година. /за ДГ „Рай“/

2.Да подпишат еднократно декларация за информирано съгласие по образец.

Декларация

Мерки за организиране дейностите на детските градини и ясли

При невъзможност от страна на родителите да разпечатат декларацията, същата може да бъде получена на 26.05.2020 година на входа на съответната детска градина от 10.00 до 11.00 часа от медицинската сестра, а за Детска ясла – на 26.05.2020 г. от 8.00 до 12.00 ч..

Уважаеми съграждани,

От името на ВиК Любимец Ви уведомяваме, че има авария на главния водопровод и временно ще бъде преустановено водоподаването на град Любимец.

Аварията е локализирана в района на ж.п. подлез на ул. "Здравец" и преминаването през него временно ще бъде спряно. Да се използва обходен маршрут през ж.п. надлез в района на северна индустриална зона / бивша Керамична фабрика/.

В момента служители на дружеството работят по отстраняване на проблема. При първа възможност водоснабдяването ще бъде възстановено.