gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 5993В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово, възпитаниците на ДГ „Рай“ 2 изнесоха вълнуваща коледна програма. На 22 декември, във физкултурния салон на градината, децата от 4 група посрещнаха своите родители и кръстника на групата Анастас Анастасов.

IMG 5956

Учителите Гергана Опрова, Галина Манева и Ивелина Стаменова бяха вложили доста труд в подготовката за празника. В него се включиха и родители, които допълнително допринесоха за автентичността на ритуала Коледуване. Малките изпълнители се представиха отлично и с много настроение и празничен дух изпълниха различни коледарските песни, ритуали и наричания за здраве и берекет и отправиха пожеланията към гостите.

IMG 5848Празничната атмосфера бе допълнена и с прекрасна украса на физкултурния салон в „Рай“ 2. Той бе превърнат в уютен дом, в който имаше камина с бъдник, коледна трапеза с питка, плодове, пуканки, бъклица и всичко необходимо за празника. Декорът бе собственоръчно направен от учителите в градината.

IMG 5930По стара българска традиция, децата поднесоха своите благопожелания към кмета Анастасов, като го сурвакаха за здраве, а чрез него орисаха с добро жителите на цялата община. Той от своя страна се отблагодари с подаръци, включващи образователни и интерактивни игри, и им пожела да бъдат здрави, да получатжеланите подаръци и успешни бъдещи първокласници.

IMG 5957

 

Снимки от тържеството