gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 0393

 

За Любимец 24 май е специален ден не само защото е празник на българската азбука, просвета и култура, но и поради факта, че тогава се срещат младост, красота, стил и много абитуриентски емоции.

И тази година, на пл. „Трети март“, сред голям интерес от роднини, близки и приятели, абитуриентите казаха „довиждане“ на училище „Ж. Терпешев“, за да поемат по своя път в живота.

IMG 0423

С изискани тоалети и очарователна външност, младите момичета и момчета дефилираха по червения килими и показваха своята готовност да се втурнат към очакващите ги предизвикателства.

Абитуриентите пристигнаха на пл. „Трети март“ от Централния градски парк, където ги очакваха домакините на празника: Кметът на община Любимец - инж. Анастас Анастасов, Председателят на ОбС – Любимец и Директор на училището г-жа Мария Станкова и ръководните екипи на двете институции.

IMG 0491

Г-н Анастасов поздрави зрелостниците с успешното завършване на средното образование и им пожела прекрасна и незабравима нощ.

IMG 0504

Вълнуващ отговор от името на абитуриентите отправиха Моника Иванова и Христо Чорлов, които благодариха на всички за този прекрасен момент, изказаха признателност и уважение към учителския колектив и към родителите си, и обещаха, че ще направят всичко възможно, за да се реализират успешно. Гарантираха, че на където и да ги отведе животът, винаги ще се завръщат в родния град и ще бъдат съпричастни в неговото развитие и израстване.

IMG 0511Освен красиво излъчване, част от абитуриентите на Випуск 2021 показаха, че имат и талант. Трима от тях, самодейци от ТС „Сакарци“, Христо Тончев, Моника Иванова и Моника Ганчева се включиха в танцовия поздрав, а Христо гордо развя българското знаме пред публиката. Това бе техния поздрав към организатори, родители и приятели.

IMG 0525

За достоен завършек на вечерта звуча песента „Клетва“, а веднага след това, за няколко минути центърът на града бе озарен от красиви празнични илюминации - подарък от кмета Анастасов.

IMG 0550

 

 

Снимки от абитуриентската вечер