gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 IMG 0176

 

С шествие и богата празнична програма Любимец отпразнува най-красивия български празник – 24 май. Изпълненията от деца и ученици от всички училища и детски градини бяха в чест на Деня на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност.

 

IMG 0167

Многобройната публика се събра на пл. „Трети март“, не само за да се наслади на младите изпълнители, но и да засвидетелства своето уважение към празника. Сред присъстващите бяха кметът на общината инж. Анастас Анастасов, придружен от неговите заместници, Председателят на Общинския съвет - Любимец и Директор на СУ „Ж. Терпешев“ Мария Станкова, директори на училища, детски градини, детски ясли, родители и др.

Под звуците на химна на Светите братя Кирил и Методий "Върви народе, възродени!" шествието започна от Централния градски парк и продължи до пл. „Трети март“. В него се включиха ученици от четирите училища на територията на общината, детски градини, детски ясли и местното читалище.

IMG 0212

Знаменна група от СУ „Ж. Терпешев“, издигна българското национално знаме, след което Кметът на общината г-н Анастасов приветства всички учители, културни деятели и жителите на града с настоящия празник. От негово име Мария Диханова и Сияна Кючукова от ДГ „Рай“ поднесоха стрък цвете на всеки един от представителите на образователните и културни институции.

IMG 0328

За да покажат пъстротата на българското слово и красотата на българските танци, всяко едно училище и детска градина остави свой отпечатък в празничната програма с танц, песен или рецитал.

Отбелязването на 24 май е знак на признателност не само към делото на Светите братя Кирил и Методи, но и към днешните просветни и културни дейци, които спомагат за съхранение и прослава на българщината.

 

Снимки от празника