gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 IMG 0853

 

Днес, 16.08.2021 г., община Любимец откри строителна площадка на обект „Околовръстна улица на гр. Любимец по направление на Републикански път III-597 /обходен път запад/”. На откриването присъстваха Кметът на общината Анастас Анастасов, заместник-кметовете Илия Илиев и Тодор Милев, представители на фирмата-изпълнител, на фирмата, проектирала обекта и на строителния надзор. Обектът представлява път, който ще осигури директна връзка на товарния трафик от главен път Е-80 - Харманли – Любимец, през изградения вече пътен надлез над жп линията, за гр. Ивайловград. Общата дължина на улицата ще бъде 2 748 м.

Освен, че ще бъде намалено транзитното движение на автомобили през града, новоизградената улица ще осигури вход и изход за кв. Георги Добрев през улиците „Първи май“ и „Здравец“, както и за Индустриалната зона на града.

IMG 0860

Изпълнението на обект „Околовръстна улица на гр. Любимец по направление на Републикански път III-597“ ще бъде изпълнено на два етапа. Първият етап включва изграждане на трасето от пътния надлез до ул. „Ивайловградска“ /пътя за с. Белица, с. Лозен и Ивайловград/, а вторият ще бъде подобряване на пътната връзка от път I-8 /Харманли-Любимец/ до началото на пътния надлез над жп линията. Изпълнението на двата етапа ще бъде последователно.

Изграждането на улицата ще бъде III категория строеж, а по нея е предвидено да бъде изградено едностранно улично осветление, сигнализация с пътни знаци и маркировка. Всички строителни работи ще се изпълняват съгласно изискванията на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Цялата процедура по проектиране, съгласуване с различни институции и преодоляване на административни изисквания отне доста време на общинският екип да доведе обекта до реални строителни дейности. Това обаче не попречи да бъде намерен вариант за изграждане на обходния път, който ще улесни и подпомогне целия трафик, преминаващ праз гр. Любимец.